donderdag 27 februari 2014

woensdag 26 februari 2014

Broodjestijd eigen gebak????

ECHT WAAR! BROODJESTIJD HEEFT NU OOK EIGEN GEBAK

De laatste weken waren heel hectisch. Zou het lukken om ook het gebak in eigen keuken te bereiden en welk assortiment is dan mogelijk? Het is een race tegen de klok geworden, maar vanaf maandag 03 maart 2014 wordt ook gebak in eigen keuken gemaakt. Onze banketbakker Marcel heeft er zin in. Terug naar zijn roots, passie en opleiding... gebakjes en taarten maken. Ik heb gekozen voor een klein assortiment met ouderwetse lekkernijen, de tompouce, moorkop, vruchtenschelp, appelpunt. Alles vers bereid met verse ingrediĆ«nten. Terug naar de basis.
De taart in het assortiment is een slagroomtaart van 12 punten. Cake, fruit en slagroom is alles wat deze slagroomtaart lekker maakt. Heeft u een verjaardag? Dan bestelt u de verjaardagstaart, een slagroomtaart met kaarsjes. 
Of wat dacht u van een ouderwetse gevulde eierkoek? Ook deze wordt helemaal door de banketbakker gemaakt.




Bestellen van al deze lekkernijen kan via de website www.broodjestijd.nl. Houdt u er wel rekening mee dat u ook nu nog steeds 24 uur van tevoren uw bestelling plaats.

  

woensdag 12 februari 2014

Broodjestijd.nl breidt Glutenvrij assortiment uit

BROODJESTIJD EN GLUTENVRIJ

Om medische redenen glutenvrij eten is zeker geen pretje. Vaak bemoeilijkt dit ook uw vrijheid in eten buiten de deur.
Broodjestijd heeft hier al op ingespeeld door standaard op de website de mogelijkheid te bieden een glutenvrije sandwich te bestellen. Dit assortiment wordt uitgebreid met een glutenvrij puntje (90 grams). 





Het puntje is in een volledig glutenvrije omgeving gebakken en verpakt. Heeft het uiterlijk van een bruine pistolet rustiek en smaakt naar.... brood! En het beleg? Ook dit is volledig glutenvrij!

Met 1 druk op de knop bestelt u via de website www.broodjestijd.nl op ieder gewenst moment uw glutenvrije lunch. Nooit meer uw aanvraag dagen van tevoren indienen want ook dit broodje valt nu onder het regulier assortiment.

Broodjestijd zet hiermee een grote stap vooruit om ook voor deze klanten een smakelijk product neer te zetten.

zondag 2 februari 2014

Fratelli Beretta Pancetta coppata bij Broodjestijd

In de maand februari is er een wel heel bijzonder broodje van de maand. En dan staat dit keer niet het broodje in de picture, maar het beleg! Een heel bijzondere pancetta coppata van Fratelli Beretta. Een van de weinige familieproducenten nog overgebleven in Italie. Zij zijn al sinds 1812 marktleider in Italiaanse ambachtelijke vleeswaren. De pancetta coppata combineert 2 prachtige delen van het varken in 1 belegsoort, de buik (pancetta) en de schouder (coppa). De coppa wordt met de pancetta gerold tot een geheel, gekruid en daarna enkele maanden in de droogkamer gehangen. Wat eruit komt is een heel subtiel verfijnd smakende delicatesse. Absoluut niet zout of vet!
Deze maand blijft deze Rolls Royce onder de belegsoorten de hele maand in het zonnetje staan. Aan de focaccia tomaat de eer om als eerste broodje te dienen. Italiaanser kan het bijna niet. Bij iedere hap even wegdromen en u waant zich op vakantie in Italie. 


Naast de eierkoek worden nu ook de zachte broodjes in eigen keuken gemaakt. Het witte broodje is een lekker vloerkadetje, de bruine (uiteraard) een lekker meergranen bolletje.
Het vers geperst sinaasappelsap wil ik natuurlijk ook nog even onder de aandacht brengen. Vers geperst op bestelling, in de koelkast zeker 2 dagen houdbaar. Heeft u geen koeling voorhanden dan geldt de houdbaarheid slechts voor dezelfde dag als levering. 
Ook de smoothie mag niet vergeten worden. Juist nu met het kouder weer is dit een vitaminebom in een flesje. Gemaakt van uitsluitend vers fruit o.b.v. sinaasappelsap en exotisch fruit.

Plannen en ideeen voor 2014 zijn er in overvloed. Zo is onze huisleverancier van het EKO brood bezig met de ontwikkeling van groentenbrood. Twee besten uit de schijf van 4 gecombineerd in 1 broodje, groenten en brood. Nu al een hit in Amerika en we duimen heel snel ook op de Nederlandse markt.
Binnenkort hoop ik ook huisgemaakte entrecote toe te voegen. Want wat is nu mooier en lekkerder op een broodje dan entrecote? Geen toevoegingen slechts een mooi stuk rund lekker gekruid en langzaam gegaard in onze eigen oven. In plakjes gesneden met sla op een broodje is een ware tractatie.

Wilt u zelf uw broodjes kiezen maar deze toch leuk en makkelijk presenteren? Dan is het nu mogelijk een stevige kwaliteit cateringschaal los mee te bestellen. U vindt deze onder serveergerei, een kleine voor 12-14 broodjes en een grote voor max 20-22 broodjes. Daarnaast kunt u ook extra servetten mee bestellen, per pak van 500 stuks. Echte horeca kwaliteit.

Mocht u of uw gast een strikt dieet volgen? Ook hier kunnen wij u in voorzien. Standaard is op de website bij de belegde broodjes een knop voor glutenvrij opgenomen. Vooralsnog wordt een glutenvrije sandwich geserveerd met jonge kaas, ei, gezond jonge kaas en gezond ei. Daarnaast heeft u de keuze tussen wit of bruin brood. Momenteel lopen er onderzoeken naar een glutenvrij broodje dat in eigen keuken gebakken kan worden. Deze EKO variant heeft positieve reacties ontvangen. Wij kunnen dan ook niet wachten tot we het zelf mogen testen. Bent u al klant van Broodjestijd BV, dient u glutenvrij te eten en vindt u het leuk om onze testpersoon te worden? Dan zie ik graag uw reactie tegemoet op kantoor@broodjestijd.nl.

Voor een lactosevrij dieet kunt u kiezen voor de witte pistolet, hier is geen melkproduct aan toegevoegd. De luxe vleeswaren zoals rosbief en rookvlees bevatten geen lactose of gluten. Dit zijn namelijk hele gebraden stukken vlees in ons assortiment. Daarnaast is gezond ei ook een smakelijke optie. Het vers geperst sinaasappelsap valt ook binnen de veilige producten. Deze wordt namelijk in eigen keuken op bestelling vers geperst. Dan als bijlage is een saladeshaker met sla, tomaat, komkommer en ei ook een veilig product. De dressing wordt in dit geval zelf bereid met uitsluitend olie, azijn en kruiden.  
Wilt u echter uw gast een veganistische of zoutarme lunch serveren, neemt u dan zeker 2 dagen voor levering contact op. 

Bij Broodjestijd kunt u de gehele dag uw bestellingen laten bezorgen. Ontbijt, lunch, overwerk of avondeten wordt op ieder aangegeven tijdstip voor u afgeleverd. 

Culinaire groet,
Monique Peek
www.broodjestijd.nl/

Voor lunchpakketten in grote aantallen, geheel naar wens samengesteld verwijs ik u naar onze website www.emefge.nl. Wilt u uw personeel de voordelen van een kantine bieden zonder daarvoor een kantine in te richten? Ook daarvoor kunt u eMeFGe Contractcatering inschakelen. Vraag een offerte via info@emefge.nl.


Ontwikkeling website Broodjestijd in samenwerking met: